Ga naar hoofdinhoud

De viering van het 20-jarig bestaan was een groot succes!

Zaal
Franka
Balafon
Bodil en Jetske
Yvonne Gerner

 

Op zondag 22 september j.l. vierde V!VE haar 20-jarig bestaan in het gezelschap van zo’n 80 betrokken donateurs en andere vrienden.
Het bestuur van V!VE en Franca konden met enthousiasme laten zien dat V!VE alive en kicking is!

De sfeer was gezellig, mede dankzij het optreden van Salia Traoré op balafon en de heerlijke taarten en hapjes. De zaal van de Toneelmakerij, die van zichzelf al heel sfeervol is, hadden we versierd met vlaggen van Afrikaanse stof die met eindeloos geduld zijn geknipt. Ook stond er een tafel met nijverheidsartikelen uit West-Afrika die te koop waren. De onderzetters van Koné, tafellopers van de gehandicapten associatie, armbanden, en kameleons van draadijzer werden goed verkocht.

De sprekers: Franca, Monique van ’t Hek (Plan Nederland) werden goed geïntroduceerd en bevraagd door onze moderator Jetske Brouwer. Jetske had ook een levendige uitwisseling met Bodil Ouédraogo, die op een mooie en aanstekelijke manier haar onderzoek naar Bazin-riche – een chique stof waarvan prachtige boubous worden gemaakt die bij speciale gelegenheden worden gedragen – presenteerde.

Als laatste vertelde Yvonne Gerner, die ruim tien jaar leiding geeft aan een ontwikkelingsproject in Mali, een prachtig verhaal.

Het was hartverwarmend om in zo’n groot en enthousiast gezelschap ons 20-jarig bestaan te vieren!

 

Back To Top