Ga naar hoofdinhoud

Bobo blog 2 2020

 

Scholen starten op.

Vandaag is het maandag 1 juni, en het goede nieuws is dat de leerlingen van de examenklassen weer naar school gaan.

Over anderhalve maand beginnen de tentamens voor de kinderen van de hoogste klas lagere school, de midden- en eindexamenklas.

Wat zal het gaan opleveren? Laten ze bij de commissie niet al te streng zijn, want de kinderen hebben niet alle lesstof in de klas behandeld. Er is een ‘gat’ ontstaan van 2.5 maand.

Toen de overheid 2 weken geleden het sein gaf tot heropening ondervond de onderwijsinspectie veel protest bij de uitvoering van de regels; de logistiek was nog niet op orde, d.w.z. er was nog geen rekening gehouden met de afstand in de banken en ook het verplicht handen wassen voor binnenkomst in de klas moest worden opgelost.

Die ‘social distancing’ in de klas lijkt me een opluchting voor elke leerling, die zich tot nu toe als een sardientje in het blikje moet voelen, want de lokalen zijn te klein, of het leerlingen aantal te groot, maar frisse lucht is er nauwelijks, om niet te spreken van de warmte van al die kinderen in een lokaal met enkel een golfplaten dak waar de zon op brandt.

En wat is er voor alle andere leerlingen in petto? Helaas hebben zij vervroegd vakantie en gaan half september pas weer naar school. Ze hebben veel lesstof gemist, en ouders zijn vanwege hun eigen afstand tot onderwijs meestal niet in staat hun kinderen te helpen. Er kwam een school programma op de nationale televisie, maar on te beginnen moet je wel een teevee in huis hebben om dat te kunnen zien.

Ga je dit jaar over? Dat hangt af van het gemiddelde van de cijfers van het eerste en tweede semester. Als je het eerste half jaar niet hebt zitten slapen, is de kans groot dat je naar de volgende klas kan.

Wij gaan hier in Bobo een plan bedenken, wat we voor onze leerlingen nog kunnen aanbieden om de hersens te laten kraken.

We hebben al twee oud-studenten die uit beweging voorstelden om de komende weken respectievelijk Engels en wiskunde gaan geven in de vergaderruimte van onze Villa Rose.

zondag 31 mei gaf Razak Kuanda zijn eerste bijles Engels 

VIVE gaf begin april een 25 van de 110 leerlingen 50 kg rijst

Back To Top