Ga naar hoofdinhoud

Bobo blog 2 van Franca

Het is alweer de laatste week van mijn verblijf in Burkina Faso en dan heb ik altijd veel te doen en af te ronden. Op het laatste nippertje sprak ik vanmiddag Inna en Loté.

V!VE leerling uit Bobo
V!VE leerling uit Bobo

Loté bracht verslag uit van de gesprekjes die hij heeft gevoerd met alle leerlingen die op 2 juni zijn begonnen met hun examen. Een typisch Europese gedachte misschien om zo’n “motivatiegesprekje” te voeren, maar goed voor het zelfvertrouwen.

Sommigen leerlingen staan er niet best voor, ronduit slecht helaas. En ze hebben daardoor ook nog eens examenvrees.

Claudine heeft nu vier microkredietgroepen onder haar hoede.

Nadat twee groepen veilig en wel de spaarbank in zijn geloodst, volgen na deze eerste gunstige resultaten groep 3 en 4. V!VE staat voor twee keer lenen garant. De bedoeling is dat de vrouwen dan zelfstandig verdergaan. Dan kan V!VE weer nieuwe groepen werven, bijvoorbeeld vrouwen uit de omliggende dorpen.

Baba en Gogo in Mopti hebben het bepaald niet makkelijk in het onstabiele Mali. In de omgeving van de stad ontstond in april grote

V!VE leerlinge uit Bobo
V!VE leerlinge uit Bobo

angst vanwege jihadisten die zich zouden mengen onder de bevolking. We blijven waar mogelijk ondersteunen.

Hotel Villa Rose is nu 1 jaar geopend. Het groeit en bloeit hier dankzij ons geweldige team. De bomen in de tuin staan volop in blad, en er zijn al heel wat basilicumblaadjes vermalen tot pesto. www.villarosebobodioulasso.com

We zijn hier enorm geplaagd door elektriciteit-onderbrekingen. In deze warme maanden moet de stroom verdeeld over de wijken en dan zit je een dagdeel zonder.

In Bobo hebben we hier gelukkig nog geen watertekorten zoals in de hoofdstad Ouagadougou ; ‘t zal je gebeuren met 43 °C en er komt geen water uit de kraan.

Ik verheug me terug in Nederland op een snelle internetverbinding, boterhammen met kaas en zelfs wel naar koud weer.

V!VE leerlinge uit Bobo
V!VE leerlinge uit Bobo

Franca, juni 2015

 

 

 

 

 

 

V!VE leerlinge uit Bobo
V!VE leerlinge uit Bobo
Back To Top