Ga naar hoofdinhoud

Bijdrage van de ASN Foundation voor vier vrouwengroepen.

De ASN Foundation heeft een aanvraag van €1200 van V!VE t.b.v. vrouwengroepen in Bobo Dioulasso goedgekeurd.
Het bedrag is bedoeld om ervoor te zorgen dat de vrouwengroepen met begeleiding van de lokale medewerkers van V!VE de overstap kunnen maken van een microkrediet bij V!VE l’ Initiative naar een lening bij een reguliere spaarbank.
De vrouwen die een aantal keer een microkrediet van V!Ve hebben ontvangen en terugbetaald, willen graag de overgang naar een bank maken. Dit is naar ons idee de beste stap in de verzelfstandiging van de vrouwen en een reële manier voor de vrouwen om in de toekomst (meer) geld te lenen. Stichting V!VE l’ Initiative heeft als doel om socio-economische activiteiten te initiëren, en wil niet de rol van bankier vervullen.
Dank ASN Foundation!

Via de ASN Foundation ondersteunt de ASN Bank projecten over de hele wereld. Het doel van de ASN Foundation is geld beschikbaar te stellen aan organisaties en projecten om duurzame initiatieven mogelijk te maken. De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. 

Back To Top