Ga naar hoofdinhoud
beursleerlingen uit Bobo Dioulasso
De jaarlijks terugkerende grote bijeenkomst van wat nu de V!VE familie is gaan heten

Beurzen
Begonnen met 24 meisjes in 2001, zijn er ieder jaar meer kinderen die met een beurs van V!VE naar school kunnen gaan. Inmiddels gaan elk jaar 100 leerlingen met een beurs van V!VE naar middelbare scholen in Bobo Dioulasso; we streven naar 75% meisjes en 25 % jongens. Sommige leerlingen krijgen bijles als dat nodig blijkt te zijn. Een klein aantal leerlingen volgt een beroepsopleiding aan een technische school. Inna Bayé en Loté Gnoumou begeleiden dit beurzenproject.
Daarnaast volgen elf leerlingen met behulp van een V!VE beurs een universitaire opleiding.

Niet alle leerlingen zijn gebaat bij een algemene schoolopleiding.
Toen de ambachtsschool van Moctar Salamatao in 2009 opende, heeft V!VE drie jongens en één meisje in staat gesteld om een drie-jarige technische studie te volgen. Nu volgen elk jaar vier leerlingen een opleiding aan deze ambachtsschool.

De groep ‘Nedia’ is een vrouwenassociatie bestaande uit 60 vrouwen. Ze krijgen in groepen van 20 een microkrediet. Met een lening van V!VE en financiële hulp van de Soroptimisten Roosendaal hebben zij een professionele oven gekocht en geïnstalleerd.

Madame Toe produceert met de ‘Associaton des femmes agropasteurs’ Moringa, een geneeskrachtige plant met een hoge voedingswaarde. Met een lening van V!VE en financiële ondersteuning vanuit een crowdfundingsactie heeft zij een droogkast met zonnepanelen kunnen kopen om de Moringa direct op het land te drogen.

Alfabetisering
Voordat vrouwen van V!VE een microkrediet krijgen gaan ze eerst naar een alfabetiseringscursus.

Meer informatie over Burkina Faso.

Back To Top