Ga naar hoofdinhoud

My Book Buddy in Bobo

Dankzij een sponsoractie van de Soroptimisten afdeling Amersfoort, kon een lagere school in Bobo Dioulasso starten met My Book Buddy.

In Ghana heeft V!VE hiermee voor het eerst ervaring opgedaan. Met hulp van initiatiefneemster van My Book Buddy, Cathy Spierenburg, heeft V!VE voor de negen klassen van de school in Offinso in Ghana, een boekenuitleensysteem geïntroduceerd. Drie bestuursleden van V!VE waren begin januari 2015 in Ghana om het project te introduceren bij de leerkrachten en de kinderen.

Met die ervaring rijker was het gemakkelijker om ook in Burkina Faso een project te starten. In Bobo is inmiddels begonnen met het aanvragen van de offertes van kasten, boeken en rugzakjes. Zodat in het schooljaar 2017-2018 My Book Buddy in de klas kan beginnen.

We kozen als eerste school voor St Vincent de Paul in Bobo (met 230 leerlingen, ongeveer 60 leerlingen per klas). De directeur madame Coulibaly is erg gemotiveerd, ze was net op zoek naar boeken voor een op te richten bibliotheek. De ouderraad staat er volledig achter. Niet onbelangrijk, want de kinderen gaan thuis hun boekjes lezen en het is wel zo fijn als de ouders dat stimuleren.

We hopen dat My Book Buddy nog veel scholen in Bobo kan bereiken, want lezen is hier tot nog toe iets heel exotisch.

Voor meer info: www.mybookbuddy.nl

Back To Top